Våra lokaler

Matsalen

Vi äter med alla sinnen – även med våra ögon. Det har vi tagit fasta på när vi renoverade matsalen 2017 med ett långsiktigt och hållbart tema. Vi vill servera god mat i en välkomnande och familjär restaurang som får dig att trivas.

Materialen är naturliga som trä, marmor och mässing. Material som känns igen från resten av huset och i färger som känns varma och välkomnande, allt för att du som gäst, ensam eller i sällskap ska trivas.

Vår meny speglar vårt engagemang och den ambition vi har med vår restaurang. Hållbarhet är viktigt för oss och vi är stolta över att vara en Svanenmärkt restaurang i Umeå. För att leva upp till våra höga krav på oss själva baseras menyn på bra råvaror som tillagas utan genvägar.

Vår meny speglar vårt engagemang och den ambition vi har med vår restaurang.
Avslappnat häng, goda drinkar och stolta bartenders.

Baren

Avslappnat häng, goda drinkar och stolta bartenders. I Umeås mest centrala bar blir det aldrig tråkigt. I glasen blandas kvällens drinkar, ur högtalarna spelas skön musik lagom högt så att du faktiskt hör vad du säger och varje beställning serveras med stor omsorg.

Våra bartenders är skickliga hantverkare och har alltid ett tips till dig som vill testa något nytt. Som första restaurang i Umeå erbjuder vi även ölmatchning. Vår ölsommelier hjälper dig att hitta rätt i vår stora ölkyl som rymmer runt 25 olika sorter, och flaskorna byts regelbundet ut.

Köket

Svamp och bär från de västerbottniska skogarna, färsk fisk från norrländska vatten och kött från svenska gårdar. För oss är det viktigt att stödja våra lokala producenter genom att använda lokala råvaror så långt vi kan. Vi prioriterar ordningen lokalt, regionalt, norrländskt och svenskt.

Vi strävar hela tiden efter att skapa en bra balanserad meny där det finns något för alla på råvaror som våra gäster känner igen och kan relatera till. Vi krånglar inte till det, utan lagar riktig mat från grunden utan genvägar.

Vi försöker alltid utmana oss själva varje gång vi byter meny. Jag och mitt team jobbar alltid tillsammans för att hitta nya smakkombinationer och tillagningssätt. Framför allt är det viktigt för oss att laga god mat som vi noga har testat oss fram till och som våra gäster tycker om.

Och vet du, det är en fantastisk känsla att få jobba med det man brinner för.

Välkommen till oss på TC, folkets mat & bar i Umeå.

/ Javier Capella, Köksmästare

För oss är det viktigt att stödja våra lokala producenter genom att använda lokala råvaror så långt vi kan.

Uteservering i två plan 

Vi kan erbjuda möjligheter till solsäker uteservering i två plan. Vår terrass på övervåningen är kopplad till festvåningen och kan abonneras i samband med din fest.

Terrassen har kapacitet för cirka 50 personer och har värmeslingor i golvet vilket ger dig möjlighet att nyttja den stora delar av året. Varför inte ett arrangemang med tillgång till uteservering när man som minst anar det, bara fantasin sätter begränsningarna. Kontakta oss så hjälper vi dig att skapa en spännande tillställning.

För oss är det viktigt att stödja våra lokala producenter genom att använda lokala råvaror så långt vi kan.
Festvåning mitt i city med alla möjligheter.

Festvåning

Våra lokaler på övervåningen passar perfekt för konferensmiddagar, kundmöten, frukostmöten, företagsfester, födelsedagsfester ect. Efter 30 år är vi proffs på event och hjälper dig hela vägen. Maila oss på tc@umeafolketshus.se så berättar vi mer och skickar över vår meny för grupper! 

Vi finns mitt i city med alla möjligheter. Granne med Umeås bussnav och fem minuter från tåget passar det perfekt att bjuda in till fest hos oss. Vi tar emot det stora sällskapet som vill äta middag och mingla.

Möjligheter:

70 personer vid sittande middag
120 personer vid mingel/stående
Tillgång till egen bar
Möjlighet att ha en scen
Egen takterass

Teknik:

90” led-skärm för visning av eget material
PA-anläggning
Trådlöst Internet

Övrig teknik, som exempelvis trådlös mick/mygga, finns att hyra.